Een omhullende dans


Een dans ontstaat omdat een danser danst.

Een danser is een danser omdat een dans wordt opgevoerd.Waar begint de dans en eindigt de danser?

Waar begint de danser en eindigt de dans?
Waar is de scheiding tussen de twee, de dans en de danser?In een gewone dans suggereert het verhaal, dat wordt uitgebeeld middels de dans, het grote aantal verwikkelingen en het hele gamma van emoties, die in deze verwikkelingen en de diverse gebeurtenissen in het verhaal verweven zijn en uitgevoerd worden middels de dans,  een begrenzing, een onbeweeglijkheid.


Er is een script en hoewel er enorm veel verwikkelingen kunnen voorkomen, zijn al deze nuances toch gebonden aan de begrenzingen van het script.


Stel je voor, een beweging met de hand en zie daar, er verschijnt een illusie terwijl het script niet zichtbaar is.


En de "manifestaties" de zogenaamde bezielde en onbezielde rollen in de dans, vergeten en volgen ALS OF ze zelf de dansers zijn, ALS OF ze een "vrije wil" hebben.

En daardoor voeren zij hun eigen kleine dans-drama op.

Maar elk dans-drama afzonderlijk is niets anders dan een stukje in het moza´ek van het dans-drama van de Totaliteit.Net als deeltjes met een structuur van een bepaalde samenstelling de structuur van het geheel weerspiegelen.


En van daaruit danst een oneindige complexiteit van deeltjes erop los, deeltjes binnen deeltjes, binnen deeltjes, verweven, met elkaar verwikkeld, verbonden eeuwige bewegingen.

In ontzagwekkende harmonie, als een web van juwelen, waarin elk de weerspiegeling van de ander is.

Stel je de ontelbare bewegingen voor, als een spel, een Leela.


En dat er in essentie geen beweging is.


Paradox?


Bekijk een rotsblok.
Binnenin, op ionische niveaus van quarks en bosons, voltrekken zich ontelbare bewegingen middels deze "deeltjes".

Als je aan het bewustzijn van zo'n deeltje kon voorleggen, dat er ondanks al het gedoe niets beweegt, dan zou dat deeltje je uitlachen, je misschien zelfs wel stenigen, als straf voor je heiligschennis of hij zou je een houten kruis overhandigen.

En toch beweegt er niet echt iets op het niveau van het bewustzijn van een rots, zelfs al is  dit niveau van bewustzijn "opgebouwd" uit ontelbare bewegingen.Het is dit "patroon" van deze ontelbare bewegingen die de "geen beweging-soliditeit" verlenen aan de rots.

 

 

 

Afdelingen

Vertalingen